sobota 3. listopadu 2012

STAR B92M MTK6577, 1280 x 720 4.7" Android Dual Sim

Dnes ze Singapuru dorazil mobil, který se zatím tváří, že vezme prvenství vyzkoušenému a spolehlivému N8000. Je to první model s novým dual core procesorem MTK6577 (na 1 Ghz), který mohu doporučit, protože nemá problémy dříve testovaných modelů. Tzn. že má nainstalované všechny google synchronizační služby a bez problému tedy synchronizuje emaily, kontakty, kalendář a úkoly. Myslím, že ani nemusím psát, jakému telefonu je podobný více než trochu, resp. je od něj k nerozeznání. Dodává se pouze v černé barvě. Aktualizace 16.11.2012: nyní je v Asii k dispozici i v bílé barvě.



Opravdovou lahůdkou je 4.7" display s rozlišením 1280x720. Žádný z dříve testovaných modelů takový neměl a vysoké rozlišení je na první pohled vidět. Například při čtení knížek v Aldiku, se na stránku vešlo mnohem více textu a s lepším rozlišením než u jiných, byť větších telefonů.
Výkon v Antutu testu udělal nádherných 5316 bodů.

Jinak je to standardní dual sim, WIFI, bluetooth G-sensor, proximity sensor, light sensor -  vše funguje.
GPS  stejně jako všechny nové MTK procesory má i AGPS. GPS u okna chytilo pozici asi za 4 min a našlo 7 satelitů, takže by mělo fungovat bez problémů.

Instalace systému obsahuje světové jazyky, ale bohužel češtinu ani slovenštinu nikoliv. Jak už jsem psal, synchronizace všech služeb Googlu fuguje výborně, což je pro mě osobně dost důležité, protože je využívám v maximální míře.




úterý 11. září 2012

N9300 MTK6575, 540x960 4.5" Android dual sim

Právě ke mně dorazil tento model a hned úvodem je třeba říci, že je velmi povedený.
Jedná se o klasický dual sim s vychytaným Anroidem 4.0.3, procesorem MTK6575 na frekvenci 1 GhZ, oproti v minulosti recenzovanému modelu i9300 má naštěstí 512 RAM a k dispozici volných 2 GB úložného prostoru + slot na mikro SD kartu.


Displej má úhlopříčku 4.5", což znamená, že je o 0,2" palce menší než předchozí recenzovaný telefon.
Dorazil v černé barvě, při bližším pohledu vypadá černomodře.

To co zaujme na první pohled je rozlišení obrazovky 540x960, které na 4.5" displeji vypadá nádherně.

Opravdu povedená je dodaná instalace systému, která tentokrát obsahuje všechny jazyky, včetně češtiny a slovenštiny. Ještě lepší je, že není žádný problém s aktualizací kalendáře, kontaktů a google marketu, takže telefon nevyžaduje žádné úpravy a rovnou po vybalení z krabice je plnohodnotným plně funkčním přístrojem.

Zvuk i příjem signálu je čistý a bez problémů. Telefon dosáhl v testu výkonnosti Antutu 3695 bodů, což je výborné. I s baterií váží 147 g, což je velmi příjemné, narozdíl od jiných modelů v kapse nepůsobí jako cihla s nainstalovaným Androidem.


pondělí 20. srpna 2012

i9300 MTK6575, 854x480 Android dual sim

Dostal se mi do ruky zajímavý kousek, který potěší každého, komu se líbí Samsung Galaxy S III. Je tomu tak hlavně proto, že - jak to jen říct - vypadá stejně :)


Hardwarově je to ovšem klasický dual sim přístroj s procesorem MTK 6575 na frekvenci 1 GHz, takže s výkonem není nejmenší problém. Má 8 MP fotoaparát s bleskem a autofocusem a fotky dělal velmi pěkné. Mimoto má i malou přední kamerku - třeba na skype konferenci. Zvuk má hlasitý a čistý. Jinak je vybaven standardně: wifi, bluetooth, proximity sensor. Telefon nemá moc vnitřní paměti, to však řeší možnost vložit SD kartu až do velikosti 32 GB. Má samozřejmě mikro USB slot pro nabíjení a připojení k počítači. Systém hlásí, že je vybaven Androidem 4.0.4, což vypadá jako upravená verze 4.0.1. Displej má krásné syté barvy.

Od výrobce dorazil bez možnosti synchronizace Google kontaktů a kalendáře, což jsem vyřešil rootem a doinstalováním těchto aplikací. Během několikadenního testu jsem nenarazil na žádný problém.
Výrobce k němu přibalil také bílý kožený ochranný obal.





neděle 29. července 2012

STAR V12 4,3" 540x960 Android 4 HDMI dual sim

Tak na tento kousek jsem netrpělivě čekal 3 týdny, než z Číny dorazil. Vzhledem k tomu, že je to úplná novinka, nenašel jsem ještě žádné recenze, o které jsem se mohl opřít.

Tento kousek rozhodně nezklamal, má v sobě standardní MTK6575 chip na 1GHz, takže s rychlostí není žádný problém. To čím se na první pohled liší je velmi kompaktní dílenské zpracování, vysoké rozlišení displeje 540x960, které na 4,3" displeji vypadá opravdu luxusně a HDMI výstup. Má ještě jednu perličku, a to velmi kvalitni fotoaparát a kameru s LED a autofocusem, ale o tom níže.



STAR N8000 5" 800x480 Andoid 4 dual sim

Tento kousek mě příjemně překvapil, to co mne na první pohled dostalo je nádherný, 5 palců velký displej. Pokud jste dosud takto veliký přístroj neměli, budete asi stejně jako já nadšeni tím prostorem a zároveň budete zvažovat, jak se takové monstrum bude nosit. Pět palců je o něco méně, než Galaxy Note, ten má asi 5,3 palců, takže kdo držel v ruce Galaxy Note má srovnání. Prodává se v bílé a černé verzi.